ÇOK ÖNEMLİ! SON DAKİKA! İZMİRİMKART DOLANDICILARINA BAHAR TEMİZLİĞİ

İZMİRİMKART DOLANDIRICILARINA SİBER SUÇLARLA MÜCADELE’DEN ÇOK BÜYÜK BAHAR TEMİZLİĞİ OPERASYONU

İZMİR’ DE SİBER SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE’DEN BAHAR TEMİZLİĞİ OPERASYONU

İzmirimkart’a sahte hesap açarak, 450 kişiyi, yaklaşık 3 Milyar TL dolandıran şüpeli şahıslar yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet üzerrinden nitelikli dolandırıcılık yapanlara kapsamlı çok büyük ‘BAHAR TEMİZLİĞİ ‘Operasyonu düzenledi.

Çok tanınmış büyük web sitelere reklamlar vererek, sahte hesaplarını üst düzeye taşıyan, sonra onları taklit ederek insanları dolandırınan şüphelilere karşı operasyon düzenlendi. Operasyon ile 40 ayrı ile 266 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Medya Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce TCK 158/1-f (Nitelikli Dolandırıcılık), TCK 136 (Kişisel Verilen Ele Geçirilme veya Yayma) ve TCK 282 (Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama) ve 7258 Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun suçları kapsamında İzmir merkezli 40 ayrı ilde toplam 266 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 04.05.2023 günü eş zamanlı “BAHAR TEMİZLİĞİ” operasyonu düzenlenmiştir.

Soruşturma dosyası kapsamında, İzmir genelinde 450 müştekinin “izmirim kart” ulaşım kartlarına bakiye yüklemek amacıyla internet arama motorlarında ücretli reklam vererek en üst sıraya taşınan; www.izmirdoldur.net,www.kentwkart.net,www.izmirbledyieesi.net, www.eshottlzmir.net www.izmirlimguvennode-yklee.net,www.esahasatasonlines.net,www.izmrrkrt.net , www.izmirbelediyesiken.net, www.kenfvtikratt.net, www.izmirgodhas.net/acs/sms.php , www.izmirbeldekartm.net , www.i2mirim.net,vb. sahte internet sitelerine ve benzer türevlerde olan Bimcell fatura ödeme kuruluşları, burs başvurusu v.b. “vergi ödeme”, şekilde arama motorlarında ücretli olarak reklam vererek oltalama amaçlı sahte (phishing) sitelere kredi kartı bilgilerini yazarak kartlarından bilgileri ve rızaları dışında sanal pos hizmeti alan şirketler tarafından dolandırıcılık olaylarına maruz kaldıkları, yapılan araştırmalarda ülkemizin çeşitli illerinde ikamet eden müştekilerden elde edilen tutarların farklı şirket ve şahıs hesaplarına aktarılarak yaklaşık 3.000.000.000 TL tutarında haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir. Suça konu şirket hesaplarına giren paraların, yine farklı şirket hesaplarına, Kripto Para Firmalarına aktarıldığı ve ya Döviz alımı yapılarak paranın izinin kaybettirilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.’Şeklinde açıklama yapıldı

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir