ÇEŞME HALK EĞİTİM YIL SONU SERGİSİ

Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde yıl sonu sergisi açtı.

Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen yıl sonu sergisinde, kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları; el işleri, seramik, fotoğraf, resim gibi çalışmalardan örnek eserler sergilendi.

Serginin açılışına; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Kurum kuruluş amirleri, usta öğreticiler, kursiyerler ve davetliler katılırken, konukları Halk Eğitim Müdürü Ali Rıza Doğruyol karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış törenini sunan Burçin Karaman Yıldız; “Çeşme Halk Eğitim Merkezi her zaman, her yerde, herkes için eğitim sloganı ile her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği Hayat Boyu Öğrenme Kurumu’dur. Sergimizde bir yıl boyunca verilen bu emeğin karşılığı, bir meyvesidir.” dedi ve konuklara teşekkür etti.

Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin davul ile yapmış oldukları ritm gösterisinin ardından Kaymakam Mehmet Maraşlı, eşi Arzu Güleryüz Maraşlı ve Halk Eğitim Müdürü Ali Rıza Doğruyol birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı eşi Arzu Güleryüz Maraşlı ile sergiyi gezdi. Sergilenen eserlerle ilgili halk eğitim kursu öğretmenleri de Kaymakam Mehmet Maraşlı’ya açıklamalarda bulundular.

Kaymakam Mehmet Maraşlı, el dokuması eserlerin sergilendiği bölümde, Çeşme’de 27 yıldır ikamet eden Danimarkalı Conny Tranekarr Foergensen ile bir süre Ingilizce sohbet ederek, dokuma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Maraşlı ayrıca bu bölümde bulunan yıl sonu hatıra defterine Danimarkalı Conny Tranekarr Foergensen için;  “Sevgili Conny; Danimarka’dan Çeşme’ye dokuma sanatı ile kurmuş olduğunuz gönül köprüsünde, Çeşmeli Arkadaşlarınızla beraber yapmış olduğunuz ürünleri takdirle müşahede ettim. Mutlu ve başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.” notunu yazdı.

Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri, 9 Haziran Cuma gününe kadar sanatseverlerle buluşacak.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir