CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : GASTROENTEROLOJİ TEŞHİSİ AMA PROGRAMINA DEVAM

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARIN PROGRAMINA DEVAM EDECEK”
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon programında rahatsızlanmıştı. Bilndiği üzere Erdoğan’ın proğrama da 30 dakika geçikmeli gelmiş ve üşüttüğünü söyleterek başlamıştı. Televizyon programında konuşurken rahatsızlanmış ve 20 dakika ara verilmişti. Rahatsızlığı merk ediliyordu açıklama geldi.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI

Erdoğan’a “gastroentrit” teşhisi Katıldığı canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “gastroentrit” teşhisi konulduğu açıklandı. Erdoğan’ın sağlık durumunun “gayet iyi” olduğunu ve enfeksiyonun etkilerinin azaldığını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, “En yakın zamanda programlarına devam etmek istiyor” dedi. Mide veya ince bağırsakta iltihap sonucu oluşan hastalık karın ağrısı, ishal, kusma, ateş ve yorgunluk gibi belirtilere yol açabiliyor. Erdoğan, dün fiziken katılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine video konferans yöntemiyle bağlandı. İlk olarak saat 13.30’da yapılacağı açıklanan tören saat 16.00’ya ertelendi. Erdoğan’ın dün akşam katılacağı Euro D, ATV Avrupa, NTV Avrupa ve TRT World ortak yayını ve Mersin mitingi de iptal edildi. Törenden önce, Erdoğan’ın Putin’le telefonda görüştüğü sırada çekildiği açıklanan fotoğraflar ise Erdoğan’ın rahatsızlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılan ilk görüntüleri oldu.

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel “Sayın Cumhurbaşkanı’nın sağlık durumu yayında yaşananlardan sonra birçok kişiyi korkuttu. Kendisinin ifade ettiği gibi mide rahatsızlığı sonucu yaşadığı bir problemdi. Liderlerin yoğun bir mesaisi var. Biz her ne kadar kabul etmesek de artık hepsinin belli yaşları var. Bu yoğun tempo onları takip eden muhabirleri de zorluyor. Bu tip rahatsızlıkların yaşanması gayet normal. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın programına devam edecek, Mersin’de 2 programı var. Bir tanesini Akkuyu Nükleer Tesisi’nin açılışına katılacak. Diğerinde ise Mersin’de halkla buluşacak. Programlarını sadece bugün aksatarak yarın devam edecek. Ertesi gün Adana, cumartesi İzmir, pazar da Ankara’da mitinglerine devam edecek. Bilgileri cumhurbaşkanlığı yetkililerinden aldım.” ifadelerini kulla

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir