İZMİR POLİSİNDEN TEFECİLERE OPERASYON

İzmir Polisi tefecilerin kabusu olmaya devam ediyor !

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kemalpaşa ilçesinde ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisine giren vatandaşlara yüksek faizlerle borçlandıran ve borçlandırdıktan sonra tehdit edip baskı yoluyla imzalattıkları senetleri icraya verip mağdur eden 8 şüphelinin uzun süren teknik ve fiziki takipleri sonucunda yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Protokol şubeden yapılan açıklamada; “Şüphelilerin, Kemalpaşa, Buca ve Torbalı ilçelerinde bulunan ikamet (8), ve iş yeri (2) adreslerine yönelik, 17.04.2023 günü eş zamanlı operasyon yapılmış, 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 5 adet tapu belgesi,, 67 adet fişek, 1 adet ajanda, 20 adet dolu senet ele geçirilmiştir.

Emniyetteki işlemleri tamamladıktan sonra 19.04.2023 günü adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden ( E.K, H.P ) 2’si savcılıktan serbest bırakılmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden ( A.Y, V.E ) 2’si adli kontrol şartıyla serbest kalmış, ( H.A, Y.D, E.Ö, B.U ) 4 şüpheli ise mahkeme tarafından tutuklanmıştır. İzmir polisi olarak, çok sayıda vatandaşımızın mağdur edildiği tefecilik konularındaki mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.” Şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir