DEPREMZEDE YARDIMINDA BİSİKLET VE TELSİZ ÖNEMLİ İŞ GÖRÜYOR

BİSİKLET NEDİR? BİSİKLETLİ ULAŞIM NASIL? SAĞLANIYOR? HANGİ İLLERDE BİSİKLETLİ ULAŞIM VAR TELSİZ NEDİR? NASIL KULLANILIR?

BisiDestek ikinci kez depremzedeler için yolda
 
İzmirli Bisikletli Destek Ekibi (BisiDestek), depremzedeler için pedal çevirmeye devam ediyor.
BisiDestek gönüllüleri, 10 ili etkileyen depremlerin ardından bisiklet ile taşınabilir hafif malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla ilk olarak 30 kişilik bir ekiple Hatay’a gitti. Antakya, Defne ilçelerinde Kızılay, AFAD ve Eczacılar Odası ile eşgüdümlü çalışan, aralarında doktor, diş hekimi, avukat, mühendis ve öğrencilerin de bulunduğu ekip, bir yandan kurulan çağrı merkezinde bölgedeki ihtiyaçları hızla belirlerken, diğer yandan da her sabah 30 kilograma kadar olan erzak, ilaç ve ihtiyaç olan diğer malzemeleri bisikletlerin arkasındaki römorklarla depremzedelere ulaştırdı. Tıbbi malzemelerden, bebek mamasına trafik problemi yaratmadan kritik noktalara bisikletlerle hızla nakledildi. 


Ekibin İzmir’e geri dönmesinin ardından 15 kişilik ikinci bir ekip yeniden yola çıktı. Proje bileşenlerinden Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği  (BUGEP) Başkanı ve Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karakuş “Motorlu araçlarla ulaşımın kısıtlı olduğu noktalarda bisikletli ulaşım büyük bir önem kazandı. İhtiyaç süresince ekiplerimizi değişerek deprem bölgesine çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir