ORUÇ AYI RAMAZAN, ÇARŞAMBA TERAVİH, GECE SAHUR, PERŞEMBE BAŞLIYOR

ORUÇ AYI RAMAZAN-I ŞERİF, 22 MART ÇARŞAMBA GÜNU YATSI NAMAZINDAN SONRA TERAVİH NAMAZI KILINACAK, GECE DE SAHURA KALKILACAK. PERŞEMBE GÜNÜ İSE ORUÇ TUTULARAK BAŞLIYOR. RAMAZAN-I ŞERİF ORUÇLARI HİLALİN GÖRÜLMESİYLE BAŞLIUOR, YENİ AYDA HİLAL-İN GÖRÜLMESİYLE SONA ERİYOR. BU SENEKİ RAMAZAN-I ŞERİFİN İSE 29 GÜN OLACAĞI TAHMİN EDİLDİĞİ DE AÇIKLANDI.

Müslüman alemi için 11 ayın Sultanı Ramazan-ı şerif oruçları 22 Mart 2023 Çarşamba günü yatsı namazı sonrası Teravih namazı, gece de sahura kalkılarsk başlıyor. Perşembe günü de oruçlu olunacak. Allah kabul buyursun, sağlık, sıhhat, huzurlu günler nasip etsin.

ÇARŞAMBA YATSI NAMAZINDAN SONRA İLK TERAVİH NAMAZI KILINACAK. RAMAZAN-I ŞERİF ORUÇLARI İSE PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekattır? Terâvih namazının erkekler ve kadınlar için nasıl kılınır? Gerekli dini kitaplarda açıkça anlatılıyor.

TERAVİH NAMAZI HAKKINDA BAZI  HADİSLER

Hz. Peygamber (SAV) şöyle buyurur: “Yüce Allâh Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (terâvih) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mâce, Salât, 173)

“Kim, inanarak ve sevâbını Allâh’tan isteyerek Ramazan-ı şerif gecelerini ihyâ ederse, geçmiş günâhları affolunur.” (Buhârî, Terâvih, 46)

Hz.Ayşe vâlidemiz de şöyle anlatır:

“Allâh Resûlü, Ramazan ayında bir gece mescidde nâfile namaz kılmıştı. Birçok kimse de ona iktidâ ederek namaz kıldı. Sabah olunca ashab, «Resûlullâh geceleyin mescidde namaz kıldı.» diye konuştular. Efendimiz ertesi gece de namaz kıldı. Halk, yine bunu konuştu; katılanların sayısı da iyice arttı. Üçüncü veya dördüncü gece insanlar yine toplandı. Öyleki mescit, onları alamayacak hâle gelmişti. Ancak Resûl-i Ekrem bu gece yanlarına çıkmadı. Sabah olunca Efendimiz:

«Yaptığınızı gördüm. Yanınıza çıkmaktan beni alıkoyan şey, namazın sizlere farz oluvermesinden korkmamdır.» buyurdu.” (Buhârî, Terâvih, 1; Müslim, Müsâfirîn, 177)

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Terâvih Namazı 8 rekattan 20 rekata kadar cemaat ile veya ferdi olarak kılınabilir.

TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Ramazan geceleri ilk gece yatsı namazından sonra kılınır, sahur ve ertesi gün ilk oruç başlar, yatsı namazından sonra ve vitir namazından önce kılınır. Ramazan ayının son oruçlu günü akşamı ise teravih namazı kılınmaz.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir