DOĞRUYOL, 112’LER DOLMUŞ TAKSİ GİBİ KULLANILMASIN

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Ahmet Doğruyol, 22-28 Mart ATT ve Paramedik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, 112 Ambulans hizmetlerine dikkati çekti. Doğruyol, “Ahmet Doğruyol,  “112’ler dolmuş taksi gibi kullanılmasın” Şeklinde iddialarda bulundu.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı  Doğruyol yaptığı basın açıklamasında, “Birlik Sağlık Sen olarak 22-28 Mart ATT ve Paramedik Haftası vesilesiyle, siz değerli sağlık çalışanlarının özveri ve fedakarlıklarını kutlamak ve minnettarlığımızı ifade etmek isteriz.

Gittiğiniz 10 vakanın 7 sinin acil olmadığı, onun tanıdığı, bunun yakını diye dolmuş taksi gibi görevinin dışında hasta nakillerinde kullanılan 112 ambulanslarımızın ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin rant için kullanılması sonucunda moral ve motivasyonunuzun her geçen düştüğünün farkındayız.

Birlik Sağlık Sen olarak huzurlu ve mutlu  bir şekilde çalıştığınızı görmek ve gelecekte daha iyi şartlarla hizmet etmenizi sağlamak için elimizden geleni yapmak için bu gayreti ne dek mücadele ettik. Ve mücadelemize devam edeceğimize söz veriyoruz.”

BİRLİK SAĞLIK SEN OLARAK YANINDAYIZ

Doğruyol, “Sizler, 112 ambulans sisteminin temel yapı taşı olarak hayat kurtaran hizmetler sunuyor ve insanlarımızın sağlığını korumada önemli bir rol üstleniyorsunuz. Biz de Birlik Sağlık Sen olarak sizin yanınızda durarak, hak ettiğiniz değeri almanız için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İnanıyoruz ki, sizlerin daha iyi şartlarda çalışması ve daha iyi imkanlara sahip olacağınız güzel günler gelecek. Bu amaçla, en yeni endüstri, yapay zeka ve son sistem sağlık teknolojilerini kullanarak hizmet sunmanız için gerekli alt yapının oluşturulması için çabalayacağız.”

ÇAĞIMIZ DRON AMBULANS ÇAĞINA İLERLİYOR

Ahmet Doğruyol,  “Günümüzde dünya, drone ambulanslar, uçan ambulanslar, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi bir çok son teknoloji araçlarla donatılmış bir ambulans sistemine doğru hızla ilerlemektedir. Bu gelişmeler, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmakta ve yaşam kurtarma süreçlerini daha etkin hale getirmektedir.

Ne yazık ki ülkemizde, bu hızlı gelişime paralel olarak sağlık sektöründe liyakate dayalı atamaların önemi göz ardı edilmektedir.

Bu durum, sağlık çalışanlarının ve özellikle ATT ve Paramediklerin motivasyonunu düşürmekte ve hizmet kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

Aynı zamanda, torpil ve liyakatsız atamaların olduğu bir ortamda, sağlık hizmetlerinde verimlilik ve etkinlik kaybı yaşanmakta ve ülkemizin dünya ambulans teknolojilerinde hak ettiği değere ulaşmasında sekteye uğramaktadır.”

TEKNOLOJİK OLARAK GELİŞMİŞ BİR ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLANMALI

“Birlik Sağlık Sen olarak, sizlerin hak ettiği imkanlarla donatılmış ve teknolojik olarak gelişmiş bir çalışma ortamında görev almasını sağlamak için gayret gösteriyoruz.

Böylece, siz değerli ATT ve Paramediklerimizin daha verimli ve başarılı bir şekilde görevlerinizi sürdürmenizi destekliyoruz.

Bu özel hafta vesilesiyle, sizlere teşekkürlerimizi sunar ve bu kutlama mesajı ile sizlerin daha parlak bir geleceğe adım atacağınıza olan inancımızı belirtiriz.

Unutmayın, sizinle el ele daha güçlü ve sağlıklı bir toplum için ilerlemeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız, ATT ve Paramedik Haftanız kutlu olsun!” Şeklinde ifadelere yer verdi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir