RAMAZAN PİDESİ 10 LİRADAN SATILACAK

Pide nedir? Ramazan orucu ne zaman başlıyor? Pide ne zaman alınır? Ramazan pidesi kaç lira? Kaç çeşit pide var?

Türkiye genelinde 300 gramlık pide Ramazan ayı boyunca 10 liradan satılacağı açıklandı. Ancak Fırıncılar odasına bağlı olmayanlar ve  serbest piyasa ekonomisi gereğince farklı illerde farklı fiyatlardan satabiliyor.

Ramazan ayı oruçları bu sene Çarşamba Akşamı sahura kalkılacak ve 24 Mart Perşembe günü başlayacak. Ramazan ayı gelmesiyle birlikte en çok merak edilenlerden biri ise pide fiyatları. Konuyla ilgili açklama ise Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun açıklamasıyla geldi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada, “Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır. Kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık yüzde 60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor.” Dedi.

“Ekmek fiyatında değişiklik yok” Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmek fiyatına da değinerek, “Ekmek fiyatında bir değişiklik yok ülke genelinde ekmek 5TL; gündemimizde ekmek fiyatında bir değişiklik bulunmuyor.”  Şeklinde ifadelerine yer verdi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir