KIZILAY’IN 2 MİLYON KONSERVESİ TIR’LARLA YOLA ÇIKTI

Türk Kızılayı İzmir’de 42 TIR olarak planlanan konservelerden 2 Milyon konserden 16 TIR, deprem bölgesindeki illere dağıtılmak üzere yola çıktı

KIZILAY’IN DEPREM BÖLGESİNE RAMAZAN AYINDA DA DESTEKLEYECEK HAZIR YEMEK (KONSERVE) GÖNDERDİ

Türk Kızılay’ı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın ve Firma sahibi Hüseyin Cengiz inde katıldığı törenle İzmir’den 16 Mart 2023’te 16 TIR ile 2 milyon konserve deprem bölgesindeki illere yola çıktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.9 ve 7.6 büyüklüklerindeki Asrın Felaketi iki depremin ardından yaraları sarmaya devam eden Kızılay bugüne kadar 12 Lojistik Merkezden 90 bin 254 Ton insani yardım malzemesini 630 TIR, Bin723 kamyon 4bin141 kamyonet ile bölgeye yardımları sevk etti.

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bugünde deprem bölgelerine Ramazan ayı için de afetzedelere dağıtılmak üzere 16 TIR konserve hazır yemeği gönderiyoruz. Kızılay depremden etkilenen 10 il için Ramazan ayında kullanılmak üzere toplam 2 Milyon adet konserve şeklindeki hazır yemeği toplam 42 TIR ile afet bölgesine gönderecek.

Toplam 2 Milyon adet üretilen hazır konserve yemeklerin detayı ise;

150 Bin adet 800 gr tavuk konserve

250 Bin adet 400 gr etli nohut

250 Bin adet 400 gr etli kuru fasulye

250 Bin adet 400 gr barbunya pilaki

200 Bin adet 400 gr tavuk sote

50 Bin adet etsiz kuru fasulye

50 Bin adet etsiz nohut ve 800 Bin adet bulgur pilavı olacak şekilde ayarlandı.

Bölgemizden 3. Sevkiyat olarak bugün (16 Mart 2023’te) yola çıkan 16 TIR konserve, deprem bölgesinde Kızılay tarafından Ramazan boyunca iftar ve sahur için hazır yemek olarak afetzedelerin kullanıma sunulacak. İlk parti 8 TIR, 2. Parti 6 TIR, 3. Parti 16 TIR, 4. Parti 12 TIR olmak üzere toplam 42 tır olarak planlanmıştır.

Türk Kızılay’ın Afet Bölgelerindeki Yardım Çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Kızılay, Depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla her an depremzedelerin yardımına koşuyor.  Kızılay, deprem bölgelerinde 6 bine yakın profesyonel ve gönüllüsü ile yaraları sarmaya çalışıyor.

Kızılay, koordine ettiği Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede; 5 Aşevi, 86 ikram aracı,  355 mobil mutfak, 49 mobil fırın, 22 sahra mutfak ile bine yakın noktada görev yapmaktadır.

Yaklaşık 156 Milyon Beslenme Desteği

Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Beslenme ana çözüm ortağı olan Kızılay Afet Beslenme Grubu ile afet bölgesinde bulunan aşevleri ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere 156 milyon 150 bin kişilik beslenme desteği sağladı.

Kızılay Deprem Bölgesine 90 binden fazla çadır sevk etti

Depremin ilk anından itibaren Kızılay AFAD’a 90 bin421 adet çadır teslim etmiştir. 2bin566 köye yardım ulaştırdı. Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde hizmet veren Kızılay, 2bin566 köye yardım malzemesi ulaştırdı. Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor.

12 sosyal market bölgede hizmet veriyor

Kızılay, yaptığı birçok yardımın yanında deprem bölgesinde afetzedelerin gıda ve hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçlarını karşılaması için sosyal market seferberliği başlattı. Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 12 sosyal market faaliyete geçerken bu marketlerden 281bin 152 afetzede yararlanıp ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı.

.

İnsani Yardım Malzemesi

Kızılay depremin ilk anından bugüne; 12 Lojistik Merkezden 90 bin254 Ton insani yardım malzemesini 630 TIR, Bin723 kamyon 4bin141 kamyonet ile bölgeye sevk etti. Bölgede 8 Mobil Sağlık Araçları hizmet veriyor. Kızılay ekipleri Mobil sağlık araçlarıyla da hastaneye ulaşma imkanı bulamayan afetzedeler için yardım sağlıyor. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 İl’de hizmet veren 7 mobil sağlık aracı ve 1 mobil diş kliniği sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmet sunuyor. İçerisinde iki hekim, bir hemşire 1 psikolog bulunan ve muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi yapılabilen mobil sağlık araçları 14 Bin116 kişiye sağlık hizmeti verdi. Bu süreçte sağlık hizmeti verilen kişilere ilaç ücretiz olarak dağıtılıyor.

 Yaklaşık 72 bin kişiye Psikososyal Destek verildi

Kızılay’ın psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği ile afet bölgesinde psikososyal destek veriliyor. Afetzedelerin, depremin meydan getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olan Kızılaycılar bugüne kadar kişiye 72 bin44 kişiye psikososyal destek hizmeti verildi.

Afet Bölgesinden Tahliye Edilen Afetzedelerin İhtiyaçlarını Karşılıyor

Kızılay, depremden etkilenen ve farklı illere tahliye edilen afetzedeler içinde seferber oldu.  71 ildeki afetzedelere yardım eli uzatmak için; Giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 milyonun üzerinde yardım malzemesi dağıttı.

İZMİR’DE 63 BİN DEPREMZEDEYİ AĞIRLIYORUZ

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, İzmir ile ilgili verdiği bilgilerde 63 bin depremzedenin ağırlandığını söyledi.  

Deprem bölgesindeki illere konserve TIR’larını uğurlama töreninde İzmir ile ilgili bilgilerde veren Baykalmış, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.9 ve 7.6 büyüklüklerindeki Asrın Felaketi’nde depremin ardından yaraları sarmaya devam eden Kızılay yaklaşan Ramazan ayı için de afetzedelere konserve yemek gönderiyor. Kızılay, 16 TIR dolusu konserve gıdayı cuma günü İzmir’den deprem bölgelerindeki illere sevk edecek. İzmir’de de 60 binin üzerinde depremzedeyi ağırlıyoruz. Gıda ihtiyaçlarının yanında Bayraklı, Buca,  Karşıyaka ve Torbalı ilçelerinde olmak üzere 4 noktada kurduğumuz giysi bankası yardım noktasında da giyim, hijyen yardımlarımız da devam ediyor. Bunun yanında psikososyal destek hizmeti de veriyoruz. Afet Bölgesinden Tahliye Edilen Afetzedelerin İhtiyaçlarını Karşılıyoruz.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir