BORNOVALI KADINLARDAN ERKEKLERE ÇAĞRI

Bornova Belediyesi Kadın Yazarlar Derneği işbirliği ile “8 Mart Kadın Mücadelesi ve Afetlerde Kadın Dayanışması” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan Birgül Değirmenci, “8 Mart bir dayanışma günüdür. Yaşamın her alanında hukuki ve fiili eşitliği sağlama günüdür. Bu erkeklerin de mücadelesi olmak zorundadır. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesidir. Biz özgürleşmedikçe erkekler de özgürleşemez. Birlikte mücadele etmenin yolunu bulmak zorundayız” dedi.

Söyleşi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulan söyleşiye Kadın Yazarlar Derneği’nin üyeleri Gönül Çatalcalı, Şerife Yalçınkaya, Birgül Değirmenci ve Sevim Korkmaz Dinç konuşmacı olarak katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak kadınların hayatın her alanında var olmaları ve eşit temsili birlikte mücadele ettiklerini belirterek, “Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde de gördük ki, kadınların yaşadıkları haksızlıklar sürüyor. Kadınlar yaşamamaları gereken bazı dezavantajlı durumlar yine sadece kadın oldukları için deprem bölgesinde yaşıyor. Hayatın her alanında kadınların eşit ve onurlu bir şekilde yer alabilmeleri için mücadele etmeye devam etmeliyiz. Kadınlar ve erkekler zor günleri de iyi günleri de birlikte ve eşit bir şekilde yaşamalı” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir