TARİHİMİZİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, İZMİR POLİSİ DE SUÇ ÜSTÜ YAKALIYOR

İzmir  Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisi ekipleri,  Tarihi eserlerimi yok etmeye çalışan,  tarih yağmacı, tarihi eser kaçakçılarına operasyonlarla göz açtırmıyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri tarafından, tarihi eser kaçakçılığını önlemeye yönelik yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu yapılan çalışmalarda çok sayıda tarihi eser ile altın, gümüş, bronz sikkeler yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler ve Protokol şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “ İzmir Polisince yapılan operasyonda; Arkaik, Helenistik, Roma, İslami ve Bizans dönemlerinin özelliklerini taşıyan ve ilk kez görülen, 1.Dünya savaşı dönemi, Padişah Mehmet Reşat Han’ın, Cihat ilanı ile kurulmuş, Gönüllü Mevlevi Alayı Kumandanlığına ait mühür yakalanmıştır.  Ayrıca Bergama, Balçova ve Çiğli ilçelerinde, 2 ikamet ve bir araçta yapılan operasyonda da, 686 adet altın, gümüş ve bronz tarihi eser ile tarihi bir  adet mühür define aramada kullanılan bir adet dedektör, 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Olayla ilgili iki şahsa adli işlem yapılmış, şüphelilerden biri tutuklanmıştır. İzmir polisi olarak, ülkemiz kültür varlıklarının yasa dışı satış ve ticareti ile mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir