BAŞKAN BATUR’DAN ÇOK ÖNEMLİ KARAR : İZMİR KONAK’TA BİLİMSEL MESLEK ODA VİZESİ OLMADAN İNŞAAT ONAYI YOK

ODALARIN ÖNEMİ ARTIYOR

Başkan Batur’dan örnek karar: Konak’ta bilimsel meslek odalarının vizesi olmadan inşaatlara onay verilmeyecek

Deprem önlem ve tedbir listesi hazırlayarak atılması gereken adımları kalem kalem açıklayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın baştan sona inceleneceğini belirterek, kentsel dönüşüme hız vermek için tüm odalara uzlaşı çağrısı yaptı. Batur, “Geçmişte oda vizeleri, kontroller vardı. Yapılacak inşaatlarda oda vizelerinin yeniden gelmesi lazım. Bununla ilgili Konak Belediyesi olarak odaları yeniden devreye sokuyoruz. Bundan sonra projeler, ilgili odaların onayından geçerek bize gelecek. Biz ilgili projelerin odalardan geçtiğini göreceğiz” dedi.

Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bölgeden döner dönmez belediyenin teknik ekip ve bürokratlarıyla bir toplantı yaparak, depreme karşı alınması gerekli tedbirleri içeren bir önlem listesi hazırladı. Kentin yapı stokunu belirleyen Batur, mevcut binaların kontrolü için harekete geçerken, kentsel dönüşüme hız verilmesi için tüm odalara çağrı da yaptı. Deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini de söyleyen Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın organizasyonu kapsamında Kahramanmaraş’ta çadır kent kuracaklarını açıkladı.

Oda vizelerine döneceğiz

“Geçmişte oda vizeleri, kontroller vardı. Yapılacak inşaatlarda oda vizelerinin yeniden gelmesi lazım. Bununla ilgili Konak Belediyesi olarak odaları yeniden devreye sokuyoruz. Bundan sonra projeler, ilgili odaların onayından geçerek bize gelecek. Biz ilgili projelerin odalardan geçtiğini göreceğiz.”

Yaşanan bu büyük felaketten gereken dersin çıkarılması gerektiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, depremin tehdit ettiği tüm kentlerde gereken önlemlerin alınması ve hazırlıkların vakit kaybedilmeden yapılması gerektiğini söyledi. “Yapılacakları iyi düşünmeliyiz” diyen Batur, Konak Belediyesi olarak durum tespiti yaparak, tedbirler ve önlemler listesi hazırladıklarını açıkladı. Binaların sağlam hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Batur, toplam bina sayısı 67 bin olan Konak’ta 2000 yılı öncesi yapılan bina sayısının 19 bin olduğunu belirterek, “Bu binaların verilerinin elde edilmesi lazım. Binaları durumlarına göre A, B, C, D sınıfı olarak kategorilere ayırmalı ve vatandaşlara binalarının hangi kategoride olduğunu, depreme dayanıklı olup olmadığını bildirmemiz lazım. İnsanları yeni binalara taşımamız lazım. Biz Konak’ta insanları başka bir yere taşıyamayız, alan yok. 2000 yılından önce yapılan binaların mutlaka rehabilite edilmesi gerekir. Binaları sağlam binalara dönüştürmeliyiz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir