CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GAZİANTEP’TEN DUYURDU ; 08 ŞUBAT’TA 14 BİN 14 KİŞİ ÖLDÜ, YARALI İSE 63 BİN 794 KİŞİYE ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk gün Adıyaman’da bulunmuştu. Adıyaman’da gezen burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Hatay havaalanında moloz kaldırmasında yaptığı açıklamada “gelsinler tutklasınlar” açıklamalarına çok sert tepki gösterdiği bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindeki Dördüncü gününde Gaziantep’te yaptığı basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Pazarcık 7,7 ve Elbistan’ın Ekin bölgesindeki 7,6 şidettindeki Kahramanmaraş merkezli depremde 09 Şubat 2023’te Dördüncü günü 81 saat sonra saat 13,25 itibariyle 14 bin 14 kişinin öldüğünü, yaralı sayısı ise 63 bin 794 kişiye çıktığını açıkladı.

Çevredeki 110 bin Km karelik alanda zarar gören 10 ildeki her aileye zengin, fakir ayırt etmeden 10 biner TL para yardımı yapılacağını, 1 yılı içinde de kalıcı konutları yapılacağını da açıkladı.

Ayrıca TSK 2. Orduya emir verildi ve depremzedelere yardım ekiplerine yardımcı olacaklarını da açıkladı. MSB 22 bin askeri ersonelin sahada olduğu da açıklandı.

ŞANLIURFA’DA BUGÜN 09 ŞUBAT 2023’TE, KİLİS’TE iSE DÜN 08 ŞUBAT İTİBARİYLE ARAMA KURTARMA BİTİRİLMİŞ

09 şubat 2023 ‘tarihinde saa16 itibariyle Şanlıurfa ve 08 Şubat 2023 saat 1200 itibariyle Kilis’te arana kurtarma çalışmaları bittiği açıklandı. Kilis’te 22 kişi öldü 534 kişi yaralandı

CUMHURBAŞKANI OSMANİYE’DEN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep rem ölü sayısını16 bin kişi olduğunu açıkladı.. Her aileye 10 bin lira para yardımı da yapılacak. Ayrıca ev sahibine 5 bin kiracıya 2 bin lira kira ve taşınma yardımına yapılacağını Adıyamandan duyurdu

MADENCİLER DEPREM BÖLGESİNDE YARDIMDA

Bakan Fatih Dönmez İskenderun da yaptığı basın açıklamasında 8bin900 madeci deprem bölgelerinde ve 880 işlik BOTAŞ personeli de deprem bölgesindeki yurttaslarimiz yardım için gittiği açıkladı.

HATAY VE KAHRAMANMARAŞ CEZAEVİNDE İKİ İSYAN İLİ ÖLÜ

Hatay ve Kahramanmaraş cezaevlerinede, yakınlarına ulaşamadıklarını, haber alamadıkları iddia edilen isyan çıktı. Kahramanmaraş cezaevindeki isyanda iki kişi öldüğü öğrenildi.(shovtv)

İLKÖĞRETİM BÜYÜN OKULLARDA 20 ŞUBATA KADAR EĞİTİME ARA VERİLDİĞİ AÇIKLANDI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir