KURBANLIKLAR BAYRAMA 5 AY KALA RECEP AYINDA PAZARLARA İNDİ

Kurban Bayramına 5 ay 10 gün kala 2023 yılı Recep ayında kurbanlıklar pazarlarda yerlerini aldı. Kurbanlık şatış yerlerini ilde Büyükşehir Belediyesi, her ilçede de yerel yönetimleri belirliyor

KURBANLIK YERLERİNİ KİM BELİRLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı ilçe yerel yönetimi  belediyeler de kurban pazarı yerlerini belirliyor. Bazı ilçe belediyeler geçen seneki yerliler de satış izini verirken, bazıları ise daha modern yerler hazırlayarak hem kesim hemde satış imkanı hazırlıyorlar.

KURBANLIK FİYATLARI ELYAKIYOR

Küçükbaş hayvan fiyatları değişirken bugün itibariyle bir koyun ve iki kuzusu veya bir ergen keçi de iki oğlağı ile birlikte 2 bin -4 bin₺ TL civarında satışa sunulurken cinsine veya iriliğine göre değişik fiyatları da satıcıları belirliyor. Büyükbaş kurbanlıklar için ise 5 binden başlayın 20 bin TL ye  kadar çıkarken satıcısına göre serpes piyasaya göre fiyatarı belirleniyor.

Pazarda dolaşan Ali C. Sadece dolaşıyorum fiyatlar çok yüksek. Eskiden maaşla 10 koyun alınırken şimdi iki tane zor alınıyor.” Şeklinde konuştu.

Arif B. “Çok değişik fiyatları. Şu an almayı düşünmüyorum. Fiyatlarındaki biraz otursun. Benim bakacak yerimde yok.”

Satıcılarına Abdulselman Ş. “Kurbanlıklara geç ķaldı. 5 ay 10 gün anca kaldı. En az 20 günde yerlerine alışıyorlar.” Şeklinde bilgi verdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir