ESHOT’TA ÇEVRECİ TASARRUF ATAĞI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüslerin son durak, aktarma ve garajlardaki boşta çalışma sürelerinin önüne geçen yeni uygulamasıyla hem tasarruf edecek hem de çevreyi koruyacak. Şoför eğitimleri ve otomatik motor kapatma sistemi sayesinde 2023 yılında yaklaşık 60 milyon TL yakıt tasarrufu sağlanması öngörülüyor. Bu sayede ayrıca 6 bin 700 tonluk karbondioksit salımının da önüne geçilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarıyla otobüslerin yakıt giderlerinden tasarruf sağlarken, kentin karbon ayak izini de azalttı. ESHOT bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, her gün fiyatı artan akaryakıt tüketiminin düşürülmesi için filo yönetim ve takip sistemi sonucu, rölantide (motorun boşta çalışma durumu)  çalışma süreleri büyük oranda düşürüldü.
Altı ayda 29 milyon TL tasarruf
Öncelikle son durak, aktarma ve garaj alanlarında rölantide bekleme sürelerinin azaltılması için şoförlerin bilinçlendirilmesi ve farkındalık çalışmaları yapıldı. Yeni geliştirilen sistemle otobüslerin maksimum 5 dakika boşta çalışmasına izin verecek otomatik motor kapatma sistemi devreye alındı. Böylece 2022 yılının ikinci yarısında rölantide çalışma oranlarında yaklaşık yüzde 50’lik düşüş görüldü. Toplam 1 milyon 200 bin litreye yakın akaryakıt tüketiminin önüne geçildi ve yaklaşık 29 milyon TL’lik tasarruf sağlandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir