İZMİR’DE TEFECİ VE SİLAH KAÇAKÇISI AVI SÜRÜYOR

İzmir Polisinden ilk önce Tefeci avı operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Tefecilik suçu ile ilgili yürütülen  soruşturma kapsamında,

Ekonomik durumu kötü olup bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisindeki vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırıp, zorla senet imzalatılıp icraya vererek  vatandaşlarımızı mağdur eden;  K.S, A.Ç, G.T, A.İ, F.K, E.E isimli 6 şüphelinin, Bornova ve Buca ilçelerinde bulunan ikamet (5), ve iş yeri (1 ) adreslerinde suç unsuru ele geçirmeye ve yakalanmalarına yönelik, çalışma başlatıldı. Ardından 15.12.2022 günü eş zamanlı operasyon yapılmış, 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüpelilere ait işyeri ve evletinde yapılan aramalarda; 27 adet doldurulmuş senet, Çok sayıda borçlu ve alacaklı bilgisi bulunan not kağıdı yakalanmış. Öte yandan da  şüphelilete ait 2 adet ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ele geçirilmiş. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak çok sayıda vatandaşımızın mağdur edildiği tefecilik konularındaki mücadelelerin devam ettiği, vatandaşların da desteğiyle kararlılıkla devam da edeceği kaydedildi.

İzmir Polisinden Bir başka operasyon da Silah kaçakçılığına yönelik yapıldı!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü Ödemiş KOM Büro Amirliğince yapılan çaışmalar sonucunda ise; Ödemiş ilçesinde İ.D ve A.E. İ.M isimli şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucunda; 10 Adet Ruhsatsız Tabanca, 2 Adet Kurusıkı Tabanca, 4 Adet Tüfek ve 250 Adet fişek, ayrıca 33 Adet Tüfek Kartuşu ele geçirilmiştir.  Ele geçirilen şüpheli şahıslar ise Emniyet Müdürlüğüne sevk ettirildiği kaydedildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir