ÜNLÜ SENARİST YAZAR KURUGÜL’DEN MACRON’A GÖNDERME


Türkiye’nin tanınmış senarist yazarlarından Türker Kurugül gerçekleştirdiği söyleşi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kurugül basına dikkat çeken açıklamalarda da bulundu. Dostluk elçisi Fransız Deniz Subayı Pierre Loti’nin Türkiye aşkını müzikal eseri ile kaleme alan Senarist / Yazar Türker Kurugül Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, geçmişten hatırlatma yaptı.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kurugül şöyle konuştu “ Pierre Loti, Türkiye’yi çok sevmiş, Türkler de onu bağrına basmış ve hatta hepimizin bildiği üzere İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Eyüp sırtına Pierre Loti Tepesi adını vermiştir. Pierre Loti, ülkesinde yani Fransa’da köşe yazarlığı yaptığı yıllarda Türkiye’yi överek, Osmanlı’nın azınlıkları koruyan, hak ve özgürlüklerini kısıtlamayan barışçıl bir ülke olduğunu satırlarında anlatmış, kitaplarında genişçe yer de vermiştir. Hatta Fransa Devlet Başkanı Macron, Fransız halkı ile Türk Halkı’nı aşk ve sevgi diliyle buluşturmalıdır çünkü, zaten Fransız Halkı ve Türk Halkı birbirine karşı kibar, saygılı ve misafirperverdir. Pierre Loti, ta Osmanlı’dan beri aramızdaki dostluk elçisidir, Fransa’nın en ünlü ve en sevilen yazarlarındandır. Söyledikleri ve yazdıkları dikkate alınmaya değerdir“ dedi.
Senarist yazar Turker Kurugül Pierre Loti’nin, 99 sene önce vefat ettiğini kendisinin de 99 eserinden biri olan “Pierre Loti Ay Işığı” kitabımı iki ülke arasındaki bu dostluğu pekiştirmek için yazdığını vurguladı..

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir