İBB VE STK’LARDAN, BUCA CEZAEVİ İÇİN ORTAK MÜCADELE KARARI

Buca Cezaevi için ortak mücadele kararı… Soyer: Sao Paulo’da nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız

İzmir’de meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yıkılan Buca Cezaevi arazisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açılmasına karşı bir araya geldi. Ortak mücadele kararının çıktığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zehirli Sao Paulo gemisiyle mücadelede nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız. İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yıkılan Buca Cezaevi’ne ait arazinin yeşil alan olarak kente kazandırılması için düzenlenen toplantıya katıldı. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu bünyesindeki etkinlik salonunda yapılan toplantıya Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Aydemir, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK İzmir Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüce Ayhan, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Zafer Mutluer Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Elvin Sönmez Güler, Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu Temsilcisi Savaş Candemir, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda bileşen katıldı.

Hiçbir İzmirlinin, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bir tablo”

Toplantıda Buca Cezaevi alanının betona terkedilmemesi için kararlılık mesajını yineleyen Başkan Tunç Soyer, “Buca Cezaevi’nin yıkılmasından sonra ortaya çıkan alanla ilgili çok önemli bir karar verildi. Bu alanda yapılaşmanın önünü açacak bir plan hazırlandı. Bu plan, Buca’nın dokusunu bilen herkes için yıkılan yapıdan daha fazla beton imalatı anlamına geliyor. Buca’nın bu kadar sıkışık yapının içinde nefes alınacak bir alan olma ihtimali varken, bundan vazgeçiliyor. Ticaret, konut fonksiyonları yüklenerek burasının rekreasyon alanı olma ihtimali ortadan kaldırılıyor. Bu hiçbir İzmirlinin, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bir tablo” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer: “izin vermeyeceğiz”

Başkan Soyer, “Önceki plan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı planlar karşılaştırıldığında görülüyor ki; ilk planda 40 bin metrekare olan ticaret ve konut alanı 70 bin metrekareye çıkmış. Park alanı 20 bin metrekareden 11 bin metrekareye düşmüş. Biz bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğiz. Nasıl ki, Aliağa’da zehir yüklü Sao Paulo gemisinin İzmir’e gelişiyle ilgili ortak bir ses çıkartabilip büyük bir zafer kazandıysak, bu sefer de Buca’nın bu kadar aleni bir biçimde katledilmesine izin vermemek için bir araya geldik. Bu bir araya gelişi büyütmek istiyoruz. Çünkü sessiz kalan çoğunluğun bu tablodan haberinin olmadığını düşünüyoruz. Görevimiz, tüm İzmir’e ne kadar haklı bir talebimiz olduğunu duyurabilmek. Tüm İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirebilmek istiyoruz. Bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.   

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir