İZMİR BUCA 4,9 ŞİDDETLE İKİ DEFA SALLANDI

İZMİR’DE 4,9 ŞİDDETLE İKİ DEFA SALLANDI

İzmir Buca merkezli 4,9 şiddetli 2 defa sallandı. Buca kırıklar Merkezili 15 km derinlikte saat 03,29 civarında 20 saniye süreli sallandı, vatandaşlar sokağa fırladı. Vatandaşlar tedbir olarak araçlarında oturmaya devam ediyor. Hava sıcaklığı ise 13 derece olduğu belirtildi. İki vatandaş korkutan panikle atlayarak yaralandı. Bazı binal içerisinde bulunan malzemeleri hasar gördü. 500 yıllık Selehattinoğlu tarihi Cami minaresinde hasar meydana geldiği bildirildi.

Uzmanlara göre Türkiye’deki 485 aktif Fay hattı olduğunu, yeni depremlerin olabileceğini belirtilen, İzmir’deki hastanelere 35 kişinin başvurduğu atlamak sur e tiyla yaralanan 1 kişi ağır, ancak başka ciddi bir şekilde yaralanmanın olmadığı da öğrenildi. AFAD’tan alınan bilgilere göre ise 50’ye yakın artçı deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, yaşanan depremin ardından hemen İzmir’e geldi. Soylu, “3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca’ya da geçeceğiz. Allah’a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, bir takım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız” sözlerine yer verdi.

İZMİR’DE 4,9 ŞİDDETLE İKİ DEFA SALLANDI

İzmir saat 03,29 civarında 4,9 şiddet ile 2 defa 20sn sallandı. Merkez üssü Buca Kırıklar mahallesinde, Merkezli 14,4 km derinlikte saat 03,29 da 4,9 şiddetli deprem meydana geldi. Konak Ballıkuyu’da Kadifekale semtindeki ibadete kapalı tarihi camide hasar meydana geldiği başka hasarın bulunmadığı bildirildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in  Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok.

İzmir’de ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız. Kimsenin zarar görmemesini diliyorum.” Dedi. Öte yandan sabah erken saatlerinde 500 yıllık tarihi camide hasar kaldırma çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı kurulları kararıyla caminin restorasyon çalışmalarını sürdürülüceği de kaydedildi.

İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA

Kıymetli İzmirliler
Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır.
Tekrar geçmiş olsun

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir