İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞINI CAĞDAŞ GRUBU KAZANDI

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI OLAĞAN GENEL KURUL 23 EKİM’DE GERÇEKLEŞTRİLDİ. CAĞDAŞ GRUBUN ADAYI AVUKAT SEFA YILMAZ KAZANDI.

İzmir Barosu’nda 8-9 Ekim tarihlerinden duyurulan seçimli olağan genel kurulu toplantı çoğunluğu olmadığı için 22-23Ekim tarihlerinde Barohan’da yapılacak. Oy kullanmayanlara para cezası da verilebiliyor..

Avukatlık Kanunu’nun 82. Maddesi gereğince İzmir Barosu 2022 Olağan Genel Kurulu 22 Ekim Cumartesi, secimler ise 23 Ekim 2022 pazar günü tarihinde seçimli olağan genel kurulu yapıldı.

Birinci toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmadığı için aynı gündem ile 22-23 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar günlerinde İzmir Kültür Fuar Alanı içindeki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel kurul toplantısı, Avukatlık Kanunu’nun 86. Maddesi uyarınca avukatların genel kurullara katılmak ve oy kullanmak yükümlülüğü altında olduğunun ve gelmeyenler hakkında 64. madde gereği para cezası uygulanmasının yasal zorunluluk olduğunun bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı Sefa Yılmaz, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı Tacettin Çolak, Avukat Hakları Grubu’nun Başkan Adayı Hüseyin Karakoç olurken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kendi içerisinde 2 farklı adayla yola çıktı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İlke Erol ile Ali Barış Ercan başkanlık için yarıştı

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu seçimleri aşağıdaki gündem ile yapıldı.

GÜNDEM: 22 EKİM GÜNÜ

Cumartesi – Saat 10.00

1) 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 87.maddesi uyarınca yoklama, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,

2) Genel Kurul Başkanlık Divanı (1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Yazman üye) seçimi ve divana imza yetkisi verilmesi,

3) Baro Başkanının açış konuşması,

4) Yönetim Kurulu “Çalışma Raporu”nun okunması, görsel sunumu. Bilanço-Hesap ve Denetleme Kurulu raporlarının okunması, görüşülmesi ve ibrası,

5) “Tahmini Bütçe ve Bütçe Kararnamesi”nin görüşülüp karara bağlanması,

6) İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi Yönetmeliği’nin değiştirilmesi konusunda gerekli görüşmelerin yapılarak, yönetmelik değişikliği konusunda yönetim kuruluna yetki verilip verilmeyeceğinin karara bağlanması,

7) Baro organları ve TBB delege adaylarının saptanması,

8) Başkan adaylarının konuşmaları,

9) Dilek ve öneriler,

10) Genel Kurulun birinci gününün kapanışı.

23 EKİM İKİNCİ GÜN-

Pazar – Saat 09.00 – 17.00

11) Seçimler

a) Baro Başkanı seçimi,

b) Baro Yönetim Kurulu Üyeleri seçimi (10 asil, 10 yedek),

c) Baro Denetleme Kurulu Üyeleri seçimi (3 asil, 3 yedek),

d) Baro Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi (5 asil, 3 yedek),

e) TBB Genel Kuruluna katılacak İzmir Barosu Delegeleri seçimi (5 asil, 5 yedek),

12) Seçim tutanaklarının yargıç tarafından birleştirilmesi geçici seçim sonuçlarının duyurulması.” İle gerçekleştirilen seçimde Çağdaş Grup adayı Avukat Sefa Yılmaz ile Avukat Hakları Grubu adayı Av. Hüseyin Karakoç’a arasında geçti. Seçimleri mevcut yönetimin desteklediği Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Sefa Yılmaz kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Sefa Yılmaz, 3 bin 275 oy alarak, en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu adayı Av. Hüseyin Karakoç’a 1800 oy fark atarak başkan oldu. Üçüncü sırayı Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan Av. Ali Barış Ercan, dördüncü sırayı yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan Av. İlke Erol aldı. Mücadeleci Avukatlar Grubu adayı Av. Tacettin Çolak, beşinci sırada kaldı.

İzmir Barosu’nun yeni yönetim kurulunda, Av. Elçin Kılıçer Ot, Av. Anıl Güler, Av. Gamze Şimşek, Av. Emre Öktem, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Ayşe Kaymak, Av. Mine Donduran Erçetin, Av. Meriç Kaptan, Av. Aylin Aras Öztürk ve Av. Zöhre Dalkıran yer alacak.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir