İZMİR POLİSİNDEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonda; Arkaik, Helenistik, Roma, İslami ve Bizans dönemlerine ait kaçak tarihi eser yakaladı. Karabağlarda yapılan operasyonda C K. Adlı şüpheli hakkında adli işlem yapılı p adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tarihi eser kaçakçılığını önlemeye yönelik yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı.

 Açıklamada da; “İlimiz, Karabağlar ilçesine çok sayıda Tarihi Eser getirileceği bilgisi üzerine, yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda bir şahsın ikamet adresinde yapılan aramada; Arkaik, Helenistik, Roma, İslami ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen; 1.020 adet sikke, 19 adet yüzük ve yüzük parçası, 8 adet ok ucu ve parçası, 8 adet dişçi aleti, 2 adet küçük kap, 25 adet obje ve obje parçası, 1 adet metal mühür, 1 adet Haç şeklinde metal obje, 1 adet insan yüzü tasfirli taştan yapılmış kırık heykel parçası olmak üzere toplam 1085 adet tarihi eser ele geçirilmiştir.” Denildi. Öte yandan, “şüpheli (C.K) hakkında adli işlem yapılmıştır.  Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, ülkemiz kültür varlıklarının yasa dışı satış ve ticareti ile mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Şeklinde ifadelere yer verildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir