25 TON VE 72 ŞÜPHELİ : İZMİR POLİSİNDEN ÇOK BÜYÜK SAHTE İÇKİ OPERASYONU

İzmir Polisinden çok büyük operasyon, 24 ton kaçak sahte etil alkol ve içki yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşan yılbaşı öncesinde sahte etil alkol ve içkiden kaynaklı olası zehirlenme ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla çalışmalara ağırlık verildi.

İzmir Polisince yapılan geniş çaplı araştırmalar sonucunda İl genelinde sahte etil alkol kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon satılacak halde herşeyi hazırlanmış Bin379sahte içli ile birlikte 24 bin 441 litrede kaç etil alkol ve kaçak içki yakalandı.

Bunlarla birlikte, tüketilmesi halinde, insan sağlığına çok ciddi zararları olan, merdiven altı diye tabir edilen yerlerde araştırmalar yapıldı. Merdivenaltı tabir edilen yerlerde, üretilerek depolanan ve vatandaşların içki yapımında kullanmaları için satışa sunan şüpheli şahıslar tespit edildi. Tespit edilen şahıslar ve bu adreslerine yönelik yapılan 46 yere yapılan operasyonda; 24.441 litre sahte etil alkol, 950 litre sahte açık içki, 3.880 adet fotokopi TAPDK bandrolü, 4.380 adet içki şişesi kapağı, 7.737 adet boş şişe, 30.844 adet sahte etiket, 1.379 şişe sahte/kaçak içki, 52 litre içki yapımında kullanılan aroma ele geçirilmiştir. Operasyonda, 72 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, 4 şüpheli de tutuklandığı öğrenildi.. İzmir  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ilgili başına yapılan açıklamada, “İlimizde insan sağlığına ciddi zararları olan sağlıksız ortamlarda üretilerek depolanan ve satışa sunulan yasadışı etil alkol ticareti ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Şeklinde ifadelere yer verildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir