SON DAKİKA : AMASRA’DA MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI İLK BELİRLEMELERDE 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

SON DAKİKA HABERİNE GÖRE CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DİYARBAKIR’DAKİ PROGRAMI İPTAL EDİP, BARTIN’A GİDECEĞİ AÇIKLANDI.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde patlama oldu. Bartın Valiliğinden, yapılan açıklamada ilk verilere göre 25 işçinin hayatının kaybettiği duyuruldu.

Bartın’ın Amasra ilçesinde 5 maden ocağının bulunduğu bölgede ki bir ocakta 300 metre katta 500, 350 metrede kotta ise 5  işçinin bulunduğu bölgede akşam saat 18.15 sularında Grizu (Metan gazı) patlaması olduğu öğrenildi. 110 işçinin vardiyada olduğu ocakta İlk belirlemelere göre 25 işçi hayatını kaybettiği, 8 ağır 17 kişinde tedavi gördüğü belirtildi. Yapılan Son dakika açıklamasına göre ise ; 11 işçiden 6’sı Ambulans uçaklarla İstanbul’a sevk edildi.

Bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının 15 Ekim 2022 saat 01.30 civarında halen devam ettiği öğrenildi. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede 110 işçinin olduğunu açıkladı.

Acı haberi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, patlamada 22 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bartın Valiliği de yaptığı basın açıklamasında; 25 işçinin hayatını kaybettiğini, yaralı 6 işçinin de İstanbul’a sevk edildiğini açıkladı.

İç İşleri Bakan Süleyman Soylu, ilk açıklamalara göre 14 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu patlamanın akabinde gerek buranın arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarmaya refakat ediyoruz. Sahra Hastanesi oluşturuluyor. Çok üzüntü duyduğumuz bir tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı patlamadan sonra çıktılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Meydana gelen patlama bölgesinde incelemelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden kazasının meydana geldiği bölgede incelemeler sonrasında da  gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez patlamanın sebebi ile ilgili, “İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu.” dedi.

BAKAN DÖNMEZ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI OLDU

Ankara,  Samsun, Sakarya gibi çevre iletin AKUD ekiplerinin sevk edildiği bölgede Bakan Soylu’dan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde.” Dedi.

Sağlık Bakanı Fahreddin Koca ise son acı galeri vererek ölen işçi sayısının 15 Ekim saat 00.30 civarında 22 kişiye yükseldiğini, 8 ‘i ağır 17 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı.

Eskişehir, Sakarya, Kütahya, Ankara’dan ve bölge illerden AFAD  ekiplerinin bulunduğu bölgede bulunan Bakan Koca arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir