İZMİR’DE ÇİĞLİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSLERİ’NDE GÜVELİK KRİZİ

İBB BAŞKANI TUNÇ SOYER “YARGIYA BAŞVURACAĞIZ!”

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki siyasetçilerin, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne girmek istemeleri bunun üzerine karşı gelen güvenlik görevlilerini darp etmesi olayı karşılıklı açıklamalarla siyasi gerginliğe dönüştü.

İBB Başkanı Soyer’den güvenlik personelini darp eden siyasetçilere sert tepki göstererek : “Yargıya başvuracağız.” Dedi.

Olaya ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’den geldi, “Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!” Şeklinde oldu.

Tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’da AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin cevaplandırmasını istediği sorularla karıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın da aralarında olduğu bir grup Ak Partili siyasetçinin, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ndeki güvenlik görevlilerini darp etmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise konuyu “Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!”  Şeklinde yorumladı.

Olay AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ve beraberindeki heyet ve bazı basın mensuplarıyla Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde inceleme yapmak üzere içeri girecek istemesiyle başladı. Buna güvenlik görevlisi personelin bilgilerinin olmadığı gerekçesiyle izin vermemesi, Ak Partili heyetin zorla girmek istemesi ve arbede çıkmasıyla başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olayı yargıya taşıyacaklarını vurgulayarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri sahipsiz değildir. Arkasına iktidar gücünü aldığını varsayarak aklına her eseni yapabileceğini, emekçilere zulmedebileceğini düşünen bu zihniyeti şiddetle kınıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada  tam metni şöyle: “Zorbalık, hukuk tanımazlık, provokasyon. Bugüne dek kent yönetiminde demokrasi ve uzlaşıyı esas alan, her konudaki eleştiri ve önerileri hoşgörüyle dinlemeyi görev bilmiş bir yerel yönetimin ve işini yapmak dışında kusuru bulunmayan personelinin böylesine hukuk dışı bir muhalefet yaklaşımını hak etmediğini üzülerek dile getirmek zorundayım.

Başta Ak Parti İl Başkanı ve Meclis Grup Başkanvekili olmak üzere bugün Ak Parti bir grup siyasetçinin statüsü yasayla belirlenmiş özel koruma alanındaki, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne hiçbir yetkiliye haber vermeden baskın yaparak, hukuksuzca girmeye çalışmaları, bu sırada nezaket sınırları içinde görevini yapan güvenlik personeline hakaretler yağdırmaları, darp etmeleri, tehditler savurmaları İzmir adına utanç vericidir.

Ak Parti İl Başkanı’nın, Ak Parti Grup Başkanvekili’ni de yanına alıp tekrarından bile hicap duyacağım ifadeler kullanarak sergilediği tavırlar apaçık bir provokasyon çabasıdır.

İster Ak Parti’den, ister başka bir siyasi partiden dileyen herkes kurum yetkililerine haber vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve faaliyet alanlarına ziyarette bulunabilir ve en iyi şekilde ağırlanır. Ancak iş güvenliği ve sağlığı açısından riskler bulunduran özel tesislerin kapısına dayanarak “benim kim olduğumu biliyor musun” tarzında yaklaşım sergilemek, güvenlik personelini darp ederek ve zor kullanarak içeri girmek, istedikleri karşılığı vermeyen güvenlik personelini tahrik etmeye çalışmak, hakaretler yağdırmak Türk Ceza Kanunu kapsamında işlem gerektiren davranışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri sahipsiz değildir. Arkasına iktidar gücünü aldığını varsayarak aklına her eseni yapabileceğini, emekçilere zulmedebileceğini düşünen bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Yasalara karşı bu davranışlara sessiz kalmayacağımızın, gereğinin yapılması için yargıya başvuracağımızın da bilinmesini istiyorum.  Biz her türlü kışkırtma ve tahrike karşı, sağduyulu bir şekilde, 4,5 milyon İzmirliye olan sorumluluk bilincimizle hizmet vermeye devam edeceğiz.” Diye ilan etti .

AKP’Lİ HIZAL’DAN BÜYÜKŞEHİR GÜVENLİK TEPKİSİ!

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal; “Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!”

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Çiğli Arıtma Tesisi önünde yapacağı basın açıklamasına güvenlik engeline tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’nin, koku sorununa dikkat çekmek üzere, tesisin tamamen dışında, kuş bakışı 2,5 km uzaklıkta bir noktada yapacağı basın açıklaması; güvenlik engeliyle karşılaşmıştır. Etten duvar ördükleri yer kamu alanıdır ve yapılan tamamen zorbalıktır. İl Başkanımız, İzmir’in sorunlarını yerinde açıklamalarla defalarca dile getirmiştir. Burada da özellikle tesisin dışında bir nokta seçilmiştir. Yaşanan arbedenin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir. Çalıştıramadıkları tesislerinin deşifre olmasından korkmalarıdır! Kamu alanındaki bir açıklamaya müdahale edemeyecekleri gibi; İzmir’in haklarını savunmamıza orduyla da karşımıza dikilseler, engel olamayacaklar!” diye konuştu.

’Neden korktuklarını, neyi sakladıklarını biliyoruz?

Güvenlik görevlilerinin Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları talimatla hiçbir hakları olmadıkları halde tekmil nizam duruşu (toplumsal olaylara müdahale duruşu) sergilemelerinin hoş bir görüntü olmaması ve bunun görüntü açısından rahatsızlık vermesi, duruşuyla etten bir duvar ördüklerini, kışkırtıcı tutum ve davranışlarıyla ortamı gerdiklerini belirten Hızal, şöyle konuştu; “Bu tutumlarının ne yasada ne vicdanlarda ne de kamu sorumluluğunda yeri vardır! Kınıyor ve özür bekliyoruz.  Bu talimatı veren yetkililerin neden korktuklarını ve neyi sakladıklarını da biliyoruz. Burada güvenlik görevlilerini öne sürenler, beceriksiz yönetim anlayışları ile çözüm değil çözümsüzlük ürettiklerini belgelemişlerdir. Çalıştıramadıkları bir tesisin deşifre olmasından korkmuşlardır. Bu engelleme girişimi, beceriksizliklerini ört bas etmenin belgesidir.’’

KUŞ BAKIŞI 2,5 KM UZAKLIKTA İDDİASI

AK Partili Hızal, ayrıca şunları söyledi; ‘’İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli, İzmirli hemşerilerimizin yıllardır çektiği koku sorununu dile getirmek için daha önceki sorunlarda olduğu gibi yerinde bir basın açıklaması yapacaktı. Bunu; Buca-Otogar geçişi için de yaptı, Harmandalı’nda ve körfezde de yaptı. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgisi olmayan; kuş uçuşu yaklaşık 2.5 kilometre bir mesafede ve kamuya ait bir alanda ki özellikle seçilen bir alanda yine bir soruna dikkat çekecekti. Karşılaştığımız manzara, gerçekten dehşet vericiydi. Asker duruşuyla zincir oluşturmuş güvenlik görevlilerinin saygıdan, nezaketten tamamen uzak, sert tutumları kabul edilemezdi. Etmedik de… Demokrasiyi dilinden düşürmeyen CHP zihniyeti; suç işleme pahasına antidemokratik bir duruş sergilemiştir. Şeffaflıktan uzak, üstüne üstlük suç bastıran bir duruş sergilemiştir. İzmir halkına hesap veremedikleri gibi; beceriksizliklerini örtmek için geldikleri nokta gerçekten vahimdir! İzmirli hemşerilerimiz bize yerelde muhalefet hak ve yetkisini vermiştir. Bu yetkiyi sonuna kadar kullanmaya, görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve CHP’lilere de tavsiyemiz, bu gerçeği kabul etmeleridir. Siyasi hesaplarını, kendi açmazları ve bizim üzerimizden artıya çevirmeye çalışmaları nafiledir. Bu görüntüler, utanç görüntüleri olarak hanelerine yazılmıştır.” Diye konuştu

TARTIŞMAYA CHP’Lİ TACETTİN BAYIR’DA KARIŞTI

Sayın İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Beye ithaf en;

  1.  ‘’Ben eski milletvekiliyim. Eski meclis üyesiyim. Şu anda da İl Başkanıyım. Basar geçerim ben. Haydi engel olun’’ İfadelerinizi kamuoyu değerlendirecektir.
  • Basın açıklamasını yapmak için, kurumlara bilgilendirme yaptınız mı veya izin aldınız mı? Yaptı iseniz, hangi kurumlara bilgilendirme yaptınız?
  • Sizin İl Başkanı olmanız, belediye kurumlarına bilgi vermeden rahatlıkla girmenizi ve o iştiraki eleştirmenize imkân mı kılmaktadır?
  • Orada işini yapan güvenlikçi kardeşlerimize nasıl hareket edeceğini söylemek size düşmez. Emekçi arkadaşlarımız nasıl davranacağını zaten bilirler. ‘Orada böyle duracaksın, şöyle duracaksın’ gibi emir kipi ile kurulan ifadeler son derece üzücüdür. Ayrıca, ‘Asker duruşunda durma’ derken, neyi ima etmek istediniz?
  • Yanınızda eşlik eden kişilerin, emekçi kardeşlerimize fiziki müdahalede bulunması kabul edilemez bir davranış biçimidir.
  • Bu arada ‘’faşistlik’’ kavramına değinmişsiniz. Sayın Sürekli, ‘’20 yıllık iktidarınıza bakarsanız, ‘daha doğrusu aynaya doğru bakarsınız’, o sözü kimi bağladığını göreceksiniz. Bu kelimeyi kuracak en son partilerden birisiniz.’’
  •  Son olarak; Güvenliklerin isimlerini alarak, aklınızca gözdağı mı vermeyi amaçladınız? Teröristler ile bağlantı kurmak hangi aklın tutulmasıdır? Bu şekilde davranarak mı İzmir’de oyunuzu yükseltmeye çalışacaksınız? Bu söylemi gerçekleştirdiğiniz için şu anda kendinizden utanıyor musunuz?

İŞTE TAM DA BU DAVRANIŞLARINIZ YÜZÜNDEN İZMİR’İMİZİN DOKUSUNA UYMUYOR, YAKIŞMIYORSUNUZ…” Şeklinde ifadelere yer verdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir