İZTO BAŞKANI ÖZGENER: “6 MİLYON 724 BİN ETKİLEŞİM YAPTIK”

İZTO’DA SEÇİM ÖNCESİ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, seçim öncesi son meclis toplantısında 4,5 yılını değerlendirdi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İZTO Başkanı Özgener,  yapacakları projelerde ve çalışmalarda her kesimin fikrini almaya özen göstermeye yeni dönemde de devam edeceklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2018-2022 dönemi son meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Ateşalp yönetiminde, İZTO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, toplantıda geride kalan 4,5 yıllık dönemde yönetim olarak yaptıkları icraatları tek tek anlattı.

TÜM İLETİŞİM KANALARIYLA ETKİLEŞİM

Oda başkanlığı görevi için yeniden aday olan Özgener, “Büyük hedeflerimizin öznesi olan insanı her zaman merkeze yerleştirerek ilerlemeyi sürdürdük.” Dedi.

Özgener, “Bu nedenle, üye iletişimini geliştirmek için sürekli kendimizi yeniledik.  2018–2022 dönemi boyunca Çağrı Merkezi, Whatsapp Destek Hattı ve websitemiz başta olmak üzere, güçlendirdiğimiz tüm iletişim kanallarımızdan üyelerimizle 6 milyon 723 bin 489 etkileşim gerçekleştirdik.

Üye iletişimi ve dijital iletişim kanallarına verdiğimiz önemin en büyük karşılığını, pandemi sırasında aldık. Yaşam şartlarımızın değiştiği ve fiziki akışın kesintiye uğradığı bu dönemde, Odamız hızla inisiyatif alarak, belirsizliklerin yönetilmesinde ve değişen şartların oluşturduğu  güncel sorunların çözümünde aktif rol oynadı. Sosyal bağlarımızın, birlik anlayışımızın ve iletişim kanallarımızın gücü hareket kabiliyetimize büyük katkı sağladı.” Şeklinde konuştu.

ÖZGENER, SON EKONOMİK DURUMU DA ELALDI

Oda başkanlığı görevi için yeniden aday olan Özgener, toplantıda iklimsel, sosyal, ekonomik, kültürel problemleri öngörerek, işleri ve ekonomiyi dönüştürmenin şart olduğunu da söyledi. Gelişmiş ülkelerin, reel sektör ve vatandaşları için piyasalara ciddi anlamda mali kaynak desteği aktarmasının dünya genelinde enflasyonist bir etkiye neden olduğunu ifade eden Özgener, “Enflasyonun belirli bir seviyeye ve özellikle tek haneli rakamlara inmesi, uzun bir mücadeleyi ve toplumun tüm kesimlerinin bu alanda kenetlenmesini gerektiriyor. Çünkü enflasyonun yarattığı tahribat, aslında bir fırsat eşitliği problemi. Eğer bunu yapmazsak cari açık, işsizlik, ücretlerde artış gibi kalemlerin de kalıcı olarak iyileşmesi pek mümkün görünmüyor” dedi.

YÖNETİM SEÇİMİ 8 EKİM’DE YAPILACAK

Özgener, oda komite ve meclis asil yedek üye seçimlerinin 3 Ekim’de, yönetim kurulu, disiplin kurulu, birlik genel kurulu delege seçimleri ile meclis başkanlığı ve başkanlık divanı seçimlerinin ise 8 Ekim’de gerçekleştirileceğini hatırlatarak, 4,5 yıllık görevi süresinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ

Görevi boyunca kentin ekonomik kalkınması için artı değerler üretmek ve ticaret hayatını daha üst seviyelere taşımak, sektörleri geliştirmek ve üyelere daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalıştıklarını kaydeden Özgener, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde daha çok kenetlenerek ve belirsizlikleri aşmamızı sağlayacak refleksler geliştirerek ilerlememiz gerekeceğinin farkındayız. Daha önceki deneyimlerimiz ve başarılarımızın bize kazandırdığı güçle, her engelin altından hep birlikte kalkacağımıza inanıyorum. Yapacağımız projelerde ve çalışmalarda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her kesimin fikrini almaya azami özen göstereceğiz.”

HİZMET PLAKETLERİNİ ÖZGENER VE POYRAZ VERDİ.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in konuşmasının ardından meclis üyeleri tarafından bir süre ayakta alkışlandığı. 2018-2022 döneminin son meclis toplantısında, “2018-2022 yılları hizmet ödül takdimi” gerçekleştirildi.  Özgener ile İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve 2018-2022 döneminde oda meclisinde görev yapan meclis ve disiplin kurulu üyelerine teşekkür plaketleri verildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir