30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İZMİR’DE BİR BAŞKA KUTLANDI

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 9Eylül ve İktisat Kongresi’nin 100.yılına denk gelmesi nedeniyle çok değişik ve görkemli törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Büyük Taarruz’un ve Zaferimizin 100. Yılı, Türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’inde ve Temsilcilikleri ile bütün ülke çapında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanlığı, Yerel yönetimler ile Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte coşkuyla ve heyecanla kutlandı. İzmir’de de metropol ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerde heyecanla kutlandı gecesinde de fener alayları düzenlendi.

ŞEHİT VE GAZİLER DE UNUTULMADI

Şehitlerimiz ve gazilerimiz de unutulmadı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in ev sahipliğinde düzenlenen Ağustos Zafer Bayramı’nın resepsiyonuna Ege Ordu Komutanı Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile il protokolü de katıldı.

YABANCI TURİSTLER DE İLGİ GÖSTERDİ

Yurdun dört bir yanında ki kutlamalara Türkiye’de yaşayan veya misafir gelen turistlerde yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı, Bir Başkadır Benim Memleketim,Türkiyem gibi şarkılar eşliğinde ellerinde fenerler, dev Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş güzergahında bulunan eğlence mekanları ve otellerde Türk bayrakları ve havai fişeklerle katıldı. Jandarma, zabıta ve polis araçları sürekli siren çalarak katılımcılara eşlik etti.

YAVRU VATANDAN İZMİR’E ZAFERİ KUTLAMAYA GELDİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Mağusa Masterler Futbol Takımı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere İzmir’e geldi. Program kapsamında ilk maçı Foça Belediyespor Masterler futbol takımı ile yapan ve 3-2 kazanan konuklar günü hatıra kupalarıyla taçlandırdılar.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir