İZMİR POLİSİNDEN HAVA DESTEKLİ 65 MİLYON TL’LİK TEFECİLİK AVINDA 4’TE TUTUKLAMA

İzmir Polisinden helikopter hava destekli tefeci avı operasyonu yapıldı. 17 kişiden 4’ü tutuklandır.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılıkla Ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Grup Amirliği tarafından suç örgütlerine hava destekli operasyon düzenlendi.

Aliağa merkezli olarak İzmir’de yapılan; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Tefecilik, Yağma ve Tehdit  suçları kapsamında yapılan uzun süreli teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda 65 milyon TL operasyon da 17 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliğince yspılzn açıklamada; “Ekonomik durumu iyi olmayan ve bankalardan kredi çekemeyerek acil nakit para arayışı içerisine giren vatandaşlara, tefe usulü para vererek karşılığında muvafakatname ve yüksek meblağlarda senet imzalattıran, maaşlarının bir kısmına veya tamamına el koyan, ayrıca mağdurların üzerinde bulunan bir çok taşınmazı tehdit ve darp ederek kendi üzerlerine alıp ortalama 65 Milyon TL haksız kazanç elde eden 17 şüpheliye yönelik 16.08.2022 günü özel harekat ve helikopter hava destekli yapılan operasyonda şüphelilerin tamamı yakalanmıştır.

Şüphelilerin üzerinde ve yaşadıkları alanlarda yapılan aramalarda;

✅ 33 Adet doldurulmaya hazır halde boş senet,

✅ 13 Adet dolu senet,

✅ 5 Adet Ajanda ( Mağdur isimleri ve alacak miktarları olan ),

✅ 2 Adet doldurulmuş senet fotokopisi,

✅ 5 Adet mağdurlara ait ödeme emirli dekont,

✅ 1 Adet Vekaletname,

✅ 2 Adet Mağdurlara ait tapu,

✅ Çok sayıda not kağıdı (Üzerlerinde mağdurların ve para miktarlarının yazılı olduğu),

✅ 3 Adet tabanca ve 24 Adet tabanca mermisi,

✅ 51.600 TL nakit para ele geçirilmiştir.

Şüpheliler, Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, 19.08.2022 günü adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 4’ü savcılıkça, 9 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, A.B, Z.A, H.H.U, A.A isimli 4 şüpheli ise tutuklanrarak cezaevine gönderildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa KOM Grup Amirliği  olarak çok sayıda vatandaşımızın mağdur edildiği tefecilik konularındaki mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir