ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ASPESTLİ GEMİ 9 EYLÜL’DE İZMİR’DE OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre İzmir’de tepkilere neden olan Aspestli zehirli Uçak gemisinin 9 Eylül’de yani 100.kurtuluş günde Aliağa’da olacağı açıklandı

Bakanlıkça yapılan açıklamada Brezilya Donanması’na ait tonlarca aspesti barındıran “NAe São Paulo” isimli uçak gemisinin Aliağa’da sökülmesine izin verildiğini açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre tepkilere neden olan söz konusu geminin 9 Eylül’de yani kurtuljş kutlamakarının 100. Gününden İzmir’de olacağı kaydedildi.

İzmir’de TMMOB ve çeşitli birçok sivil toplum kuruluşları günlerdir bu konuyu tartışıyor. Türkiye’deki çevre ve emek örgütleri geminin Türkiye’de sökülmesine karşı çıkıyor.

İzmirliler istemiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gemiye karşı şahsi olarak dava açma konusunda direniş çağrısı da yapmıştı.

Bütün tepkiler karşılıksız kaldı ve bütün bunlar rağmen bırakın Avrupa ülkelerini Brezilya ve Meksika gibi ülkelerin bile istemediği gemi İzmir’e doğru yola çıktı.

Hem de İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 9 Eylül’de İzmir’de olacak. Herhalde 100. Kurtuluş yıldönümünde olması bu bir senaryomu sorularını da gündeme getirdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir