EGE’DE EYYAM-I BAHUR CİDDİ HİSSEDİLECEK

Ege’de çok ciddi hissedilecek. Uzmanlar özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar saat 11.00/17.00 arasıdan mecburi haller dışında sokağına çıkılmaması uyarısında bulunuluyor.

Temmuz ayı biterken sıcak hava kendisini daha iyi hissettirmeye başladı. Ege’de Eyyam-ı bahur ciddi şekilde hissedileceği açıklandı.Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ile ilgili açıklama yapıldı.

Vatandaşlar sıklıkla “hava nasıl?” sorusunun cevabını araştırıyor. Temmuz ayının sonunda sıcaklıklar kendini hissettirirken İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros açıklamalarda bulundu.

Sıcaklıklar hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Toros “Sıcaklıklar önümüzdeki bir hafta boyunca Türkiye genelinde etkisini gösterecek. Sıcak günler bölgeden bölgeye değişiyor. Ülkemizin güney kesimleri eyyam-bahur sıcaklıklarını yoğun şekilde hissedecek. Güneyde hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak. İstanbul’da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Geceleri ise İstanbul’da en düşük sıcaklığın 20 derecenin üzerinde olması tahmin ediliyor. Ankara ve İzmir’de sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde olması bekleniyor.” İfadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir